Fennesz & Lillevan

'Mahler Remixed'

 

Franck Vigroux & Kurt d'Haeseleer

'Centaure'

 

Julien Desprez

'Acapulco Redux'

donderdag 05 april

 

locatie Concertgebouw

deuren 19:00 → start 20:00

tickets standaard €22

tickets reductietarief -26 €11 (Ticketprijzen excl. €1 admin. fee)Fennesz & Lillevan → 21u00

'Mahler Remixed'

In de improhoek wordt hij vereerd, voor danceliefhebbers is hij prikkelend; als iemand de muur tussen gitaarmuziek en elektronica kan slopen is het Christian Fennesz wel. Als verfijnde laptopmuzikant drapeert hij prachtige melodieën en gloeiende gitaren op, over en tussen dichte, symfonische elektronica. In Brugge torpedeert Fennesz samen met Lillevan (visuals) de indringende poëtische zeggingskracht uit het werk van landgenoot Gustav Mahler. Hij samplet flarden uit diens symfonieën en rekt die uit tot lyrische ambient. Grommende drones en een elektrische gitaar rommelen als stormachtig klotsende oceaangolven onder een duistere schoonheid.

Christian Fennesz — gitaar & electronics
Lillevan Recherche — visualsFranck Vigroux & Kurt d'Haeseleer → 20u00

'Centaure'

In 'Centaure' ensceneren componist Franck Vigroux en videokunstenaar Kurt d'Haeseleer een nieuw tijdperk, waarin geen plaats is voor de mens. Machines in menselijke gedaante bevolken nu onze planeet. De nieuwe bewoners worden tot in hun diepste vezels gecontroleerd en gemanipuleerd door de nauwelijks zichtbare maar alomtegenwoordige technologie.

Franck Vigroux — live electronics
Kurt D'Haeseleer — live video


Een productie van Cie d'autres cordes in coproductie met Werktank.Julien Desprez → 22u00

'Acapulco Redux'

Opgesteld tussen drie LED-lichten en middenin een zwerm aan effectpedalen en kabels, sleurt Julien Desprez als een bezetene onaardse klanken uit zijn gitaar. 'Acapulco Redux' balanceert tussen concert en performance waarin totale verblinding door duister en licht synchroniseert met brutale en atypische gitaarklanken. Samen met choreograaf Grégory Edelein concipieerde jazzgitarist Julien Desprez een hypnotische, verzwelgende en soms grappige show waarin ruimte, lichaam, licht en klank centraal staan.

Julien Desprez — gitaar & performance
Grégory Edelein — regie & scenografie
Cécile Guigny — installatie